Solid Rolluiken

Sollid Rolluik RS42

Een rolluik kent vele toepassingen en er zijn veel verschillende mogelijkheden. Kwaliteit wordt bepaald door bijvoorbeeld de dikte van de aluminium profielen waar een pantser van is opgebouwd. De kwaliteit schuim die gebruikt is om de lamellen te vullen en daarmee star te maken, de kwaliteit van het moffelwerk (oppervlakte behandeling) is ook van invloed op de levensduur, enzovoort.

Rolluiken van mindere kwaliteit kunnen na relatief korte tijd al problemen geven in het loopvlak en daardoor stroever neergaan, en niet meer omhoog willen omdat corrosie gaat opspelen. Rolluiken moeten tegen weer en wind bestand zijn, ook bij vorst moet een rolluik functioneren om zijn functie te behouden.

Een groot verschil tussen inbraakwerende en inbraakvertragende rolluiken is het gebruikte materiaal. Inbraakvertragende rolluiken zijn gemaakt van aluminium, inbraakwerende rolluiken doorgaans van staal. Beide hebben daardoor bijvoorbeeld enorme verschillen in gewicht per m2 waardoor totaal verschillende geleiderprofielen en besturingen noodzakelijk zijn, met verschil in prijsstelling als gevolg.

VOORDELEN VAN EEN ROLLUIK

ISOLEREND

Door de isolerende werking van aluminium rolluiken wordt niet alleen de warmte buiten gehouden, ook de koude lucht van de winter komt niet binnen. Dit bespaart op de stookkosten omdat er altijd een aangename temperatuur heerst in huis.

PRIVACY

Woont u aan een drukke straat en gluren er regelmatig mensen naar binnen? Door rolluiken sluit u dat gedeelte van de woning af waardoor u in alle rust kunt doen wat u wilt, zonder dat de hele buurt ervan op de hoogte is.

 

VEILIGHEID

Er is niets vervelender dan dat er in uw woning wordt ingebroken. Rolluiken helpen hier ook tegen. Inbrekers zullen sowieso al twee keer nadenken voordat ze als doelwit een huis pakken met rolluiken, omdat het een hele klus is om zo’n rolluik open te krijgen. Een rolluik verhoogt de veiligheid van uw woning.

ISOLEREND

Rolluiken dienen als zonwering en zorgen ervoor dat het in de zomer daardoor niet te warm wordt in uw woning. Hierdoor blijft er altijd een aangename temperatuur in uw huis hangen en dit vermindert ook het gebruik van de airco.

PRIVACY

Woont u dichtbij een vliegveld en hebt u veel last van het geluid van de vliegtuigen? Houden de buren vaak feestjes of hebt u nachtdiensten en wilt u overdag slapen? Alle rolluiken zijn geluidswerend, maar als u echt absolute stilte wilt dan zijn aluminium rolluiken met een vol geschuimd pantser de ideale oplossing. Hiermee weer je alle omgevingsgeluiden.

VEILIGHEID

Hebt u een hele lichte slaapkamer of draait u nachtdiensten en wilt u graag overdag slapen? Rolluiken verduisteren de slaapkamer volledig zodat u ook overdag kunt genieten van een fijne omgeving om te slapen.

ONZE SERVICES

PRODUCTADVIES

Heeft u een vraag over onze producten of wilt u graag advies over welke producten bij uw wensen passen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via onze contact pagina. Wij helpen u graag met de juiste keuzes te maken en van de juiste advies te voorzien van onze producten.

INMEETSERVICE

Let op: Inmeten in Nederland alleen in de volgende gebieden:

  • Zeeland
  • Brabant
  • Zuid-Holland 

Mocht uw gebied hier niet bij staan, neem dan even met ons contact op voor de mogelijkheden.

MONTAGESERVICE

Let op: wij monteren uitsluitend in Nederland in de volgende gebieden:

  • Zeeland
  • Brabant
  • Zuid-Holland 

Mocht uw gebied hier niet bij staan, neem dan even met ons contact op voor de mogelijkheden.

KWALITEIT

SOLID Products werkt alleen met de beste materialen. Geleverd door betrouwbare leveranciers. Om onze garantie te kunnen waarborgen stellen wij zeer hoge eisen aan onze leveranciers.

Zo is bij ons 5 jaar garantie ook echt 5 jaar volledige service op onze rolluiken.

💬 Hulp nodig?