De voordelen van Solar Screens

Aangezien de zon een onuitputtelijke bron is, wordt zij de laatste jaren steeds vaker gebruikt om energie te produceren. Zo telt Nederland tegenwoordig meer dan 30 miljoen zonnepanelen, die samen met windenergie de belangrijkste bronnen zijn om ons land te helpen een duurzame energievoorziening te ontwikkelen. Zonne-energie kan ook ingezet worden voor de aansturing van screens, handig als uw woning snel warm wordt in de zomer.

Een koel huis is een luxe in de zomer, zoals veel mensen zich hebben gerealiseerd tijdens de hittegolven het afgelopen jaar. Daarom gingen veel mensen op zoek naar een structureel antwoord om het binnen koel en leefbaar te houden tijdens de warme seizoenen. Behalve dat het voor velen de meest effectieve optie is, hebben zonweringsschermen ook aan populariteit gewonnen vanwege hun dynamische karakter, dat licht doorlaat zonder het zicht naar buiten te belemmeren.

Wat is een solar screen?

Een scherm met een zonnepaneel wordt een zonnescherm genoemd. Het zonnepaneel laadt de batterij van de schermmotor op, waardoor je je zonnescherm elektrisch kunt bedienen. De markt voor zonwering is fundamenteel veranderd door het zonnescherm. Dit komt doordat er vroeger nog een gat door de muur moest worden geboord om stroom aan te sluiten. Aangezien er geen stroomvoorziening meer nodig is, is dit niet langer noodzakelijk. Omdat de installatie zo eenvoudig is, kiezen meer mensen voor beeldschermen. Bij de installatie van zonneschermen moet rekening worden gehouden met de plaats van de zonnecellen. Zonneschermen worden meestal geplaatst op plaatsen met veel blootstelling aan de zon.

Waarom kiezen voor een solar screen?

Eenvoudige montage

Bij de installatie van elektrisch bediende screens moeten kabels op het elektriciteitsnet worden aangesloten. Deze aansluiting bevindt zich gewoonlijk in de woning, waardoor vaak gaten in muren of raamkozijnen nodig zijn. Het is niet nodig gaten in kozijnen of muren te maken, omdat de accu van een zonne-energiemotor voor solar screens automatisch wordt opgeladen door de zonnestralen.

 

Geniet van die lange zomeravonden

Wil je ontspannen in je tuinkamer of op je veranda? Maar word je gestoord door muggen? Een scherm op zonne-energie is weerbestendig, regen of wind kunnen het doek niet binnendringen. Screens zorgen voor een koele schaduw, extra privacy en geen zonlicht of insecten.

 

Duurzame keuze

De aanschaf van een zonnescherm is natuurlijk een investering, maar wel een die je op de lange termijn terugverdient. Het zonnesysteem is immers niet alleen goed voor het milieu, maar ook goed voor je portemonnee; je bespaart namelijk veel geld op je energie-uitgaven. En, laten we eerlijk zijn, in deze tijd van torenhoge energierekeningen is investeren in een solar zonnescherm ongetwijfeld de moeite waard.

Zorg er eerst voor dat de stroomtoevoer is afgesloten wanneer u elektrische rolluiken reinigt. Zo voorkomt u ongelukken of letsel door elektriciteit. Om uw rolluik schoon te maken, heeft u een emmer water, een zachte spons, een zachte doek en zeep nodig. Als u thuis geen speciale zeep voor rolluiken hebt, werkt groene zeep net zo goed. Rol het rolluik helemaal naar beneden om de buitenkant te reinigen met de spons en het zeepwater. Zorg ervoor dat alle ventilatieopeningen gesloten zijn voordat u begint met schoonmaken, zodat er geen vuil of puin in kan komen tijdens het proces. Nadat alles goed is schoongemaakt, gebruikt u een zachte doek om de buitenkant van het rolluik goed af te drogen.

Wat het onderhoud van uw rolluiken betreft, zijn er naast de regelmatige reiniging nog andere dingen die u moet doen. Het is raadzaam om ze jaarlijks te controleren op tekenen van slijtage of schade, omdat u zo problemen eerder kunt opsporen in plaats van te wachten tot ze ernstiger worden en dure reparaties of vervangingen in de toekomst nodig zijn.

Bovendien moet u indien nodig bepaalde onderdelen smeren, zoals scharnieren en andere mechanische onderdelen die na verloop van tijd kunnen slijten door gebrek aan smering of zwaar gebruik. Als u deze dingen regelmatig doet, blijven uw rolluiken langer goed functioneren en dalen de energiekosten als gevolg van inefficiënt werkende rolluiken

Als u ooit twijfelt over hoe u uw rolluik het beste kunt onderhouden of als u er zelf niet uitkomt, neem dan gerust contact op met SOLID Products voor hulp! Ons team kan onderhoudsdiensten leveren voor alle soorten rolluiken, zowel handbediende als elektrische modellen. Dit omvat alles van regelmatige inspectie en onderhoudscontroles tot volledige vervanging indien nodig. Neem vandaag nog contact met ons op via www.solidproducts.nl/contact voor meer informatie!

💬 Hulp nodig?